Grønn potetsalat med dill, asparges, og senneps vinaigrette

grønt middag Jun 20, 2021

Perfekt tilbehør til grillmaten

🍋Med smaken av dill og sitron blir det sommerstemning med èn gang for min del. Denne retten passer til alt av grillmat og fisk, eller som del av et tapasbord.

Denne oppskriften er inspirert av et bilde på profilen til @aichabouhlou . Jeg har ikke sett hennes oppskrift, men jeg valgte å lage en sitron- og senneps vinagrette til. Det ble veldig vellykket. Takk for insporasjon👏

Du trenger til 4 pers:

8-10 nypoteter
1 bunt asparges
150 gram fersk spinat
1 liten bunt med dill

Dressing:
1 god spiseskje Dijon-sennep
2 ss ekstra virgin olivenolje
1 ss lønnesirup
Saften av ½ - 1 sitron
Evt litt sitronskall dersom du har økologisk sitron
Salt og pepper

🍋Slik gjør du:
Kok opp potetene, kutt disse i halve eller kvarte.

Brekk av den nederste bunnen av aspargesene og kast denne. Kutt de så opp i passe biter og damp i ca 3 minutter.

🍋Spinaten kan være hel, men kutt litt dersom bladene er veldig store.

Ha alle ingrediensene til dressingen i en skål og rør rundt med en gaffel.

🍋Bland alt i en stor bolle mens potetene er lune, og ha oppi dressingen. Servéres straks, før spinaten blir for dvassen. Ha gjerne litt maldonsalt og fersk pepper over til slutt.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.